Geld uitgeven om geld te besparen? Daar kan een boekhouder bij helpen!

Ben jij startende ondernemer? En denk je nog dat je iedere euro dit er binnenkomt opzij moet zetten? Dan denk je nog steeds een beetje als een werknemer. Een goede ondernemer investeert een groot gedeelte van de omzet terug in het bedrijf.

Bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe bedrijfsmiddelen zoals een machine, een voertuig of advertenties. Het is vaak slim om als ondernemer een deel van je geld terug te drukken in je onderneming, zo kun je namelijk een hoop geld besparen op de lange termijn. Je geeft dus eigenlijk geld uit om geld te besparen. Hoe werkt dat precies? Dat leggen we in dit artikel uit.

Aftrekbare kosten en investeringen

boekhouder kostenWanneer je als ondernemer geld uitgeeft, dan kun je deze kosten vaak aftrekken van je winst. Betaal je bijvoorbeeld huur aan een huurpandje, dan mag je deze kosten in mindering van de winst brengen. Maak je €10000 omzet en betaal je €1500 aan huurkosten voor een bedrijfspand, dan kun heb je nog maar €8500 winst over. Over dit bedrag betaal je inkomstenbelasting aan het einde van het jaar. Meer op: https://boekhouderkaart.nl/wat-kost-een-boekhouder/

Natuurlijk moet je niet iedere euro die er binnenkomt weer uitgeven in je bedrijf, want dan kun je op persoonlijk vlak weinig meer doen (behalve als je natuurlijk nog andere inkomsten hebt). Maar als je graag wilt groeien met je bedrijf, is het belangrijk om wel te blijven investeren. Want geef je bijvoorbeeld geld uit aan advertentiekosten, zorg je ervoor dat je bedrijf veel bekender zal worden, wat (hopelijk) weer zal zorgen voor meer omzet.

Koop je fysieke dingen zoals een laptop, desktop, zakelijk vervoer of machines die langere tijd mee gaan, dan kun je deze over het algemeen niet direct van de winst aftrekken. Je moet deze afschrijven. Bij al deze (soms toch wel ingewikkelde) dingen is het verstandig om het over te laten aan een boekhouder. Die helpt je met een kloppende boekhouding en zo weet je zeker dat je geen kostbare fouten maakt! Bezoek ook: bezoek boekhouderkaart.nl